Curatio Meerhout

Hallo! Ik ben Katrien Verachtert

Katrien Verachtert
Kinesiste

Sinds 2015 ben ik aan het werk als zelfstandig kinesiste en vanaf september 2018 versterk ik het Curatio Meerhout-team.

Als manueel therapeute ben ik in staat om u als patiënt adequaat te onderzoeken naar de bijdragende factoren van de aanwezige pijn en-of beperking. Daarna start ik samen met u een patiënt-specifiek behandelingsschema op met aandacht voor de volledige bewegingsketen.

Verder behaalde ik het diploma ‘Allround opleiding Hand- en polsrevalidatie’ in het opleidingscentrum van handtherapie Nederland te Hilversum. Hierdoor ben ik één van de weinigen uit de omgeving die deze langdurige opleiding gevolgd heeft. Tijdens de opleiding van zes maanden heb ik theoretische en praktische kennis vergaard over de meest voorkomende hand- en polsklachten. Om een zo volledig mogelijk beeld van het bovenste lidmaat te krijgen kwamen ook de elleboog, schouder en nek uitgebreid aan bod.

De opleiding behelsde het klinisch kinesitherapeutisch onderzoek en de behandeling van deze regio. Zo werd ik klaargestoomd voor zowel de conservatieve behandeling (vb. voor duimbasis-artrose, peestendinosen/rupturen, …) als voor post-operatieve revalidaties.

Met het oog op de toekomst waarin ik mij steeds verder wil specialiseren in problematieken van het bovenste lidmaat ben ik lid van de ‘Belgian Handtherapists’. Zo blijf ik voordurend op de hoogte van de meest evidence-based behandelingen en bijscholingen.